MIDDLE FINGERS [HEAVY BOLLOCKS] - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 1991

Το 1989 ο Λευτέρης 'Φρέσκος' (ex "Ψείρες") τύμπανα και ο Νίκος 'Βάχρας' κιθάρα και μπάσο, και οι δύο από την Αλεξανρούπολη, γνωρίζονται στη Θεσσαλονίκη όπου διαμένουν. Ξεκινούν να γράφουν τραγούδια με αγγλικό στίχο, αλλά σταματούν προσωρινά λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων. Το '91, μαζί με τον επίσης Αλεξανδρουπολίτη Μιχάλη 'Μιχο' (ex "Ψείρες") κιθάρα και φωνή, δημιουργούν τους "Heavy Bollocks". Προβάρουν στο σπίτι του 'Φρέσκου' και ηχογραφούν κάποια κομμάτια σε κασέτες. Στις 10 Απριλίου του '93 δίνουν το πρώτο τους live στο στέκι "Φ.Λ.Σ." μαζί με τους "Stains". Το Σεπτέμβριο πηγαίνουν στην Αθήνα όπου ηχογραφούν στο στούντιο "Sub" ένα rehearsal, παίζοντας ζωντανά. Τον Ιανουάριο του '94 εμφανίστηκαν στο "Διογένης Club" στην Αλεξανδρούπολη με τους "Εν Βρασμώ Ψυχής". Αρχίζουν να ψάχνουν για δισκογραφική και τελικά συμφωνούν με τη "Lazy Dog", η οποία δε βρίσκει σοβαρό το όνομά τους, οπότε μετονομάζονται σε "Middle Fingers". Με τη βοήθεια του συμπολίτη τους Γιώργου 'Γιαλίδιο' Χατζησωτήριου (ex "Hip-T-Wah"), ηχογραφούν ζωντανά πέντε κομμάτια στο "Rock Studio" στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του '94. Τα τέσσερα από αυτά κυκλοφόρησαν σε ένα ομώνυμο εφτάιντσο από τη "Lazy Dog", το οποίο βγήκε σε χίλια αντίτυπα και διανεμήθηκε από το φάνζιν "Fractal Press". Εκατό από αυτά δόθηκαν σαν ανταμοιβή στο γκρουπ, χωρίς όμως να αναγράφεται το όνομά τους στις ετικέτες του βινυλίου, οπότε το έκαναν μόνοι τους χρησιμοποιώντας μια σφργίδα. Το ep και η μπάντα παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη, στη ραδιοφώνικη εκπομπή του Γιάννη Σημαντήρα στην "ΕΡΤ3". Στη σύνθεσή τους προστείθεται ένας ακόμα Αλεξανδρουπολίτης, ο Κώστας 'Hippy' στο μπάσο, ο οποίος ήταν φοιτητής στην Ιταλία εκείνη την περίοδο, ενώ λίγο αργότερα αποχωρεί ο Νίκος. Παρά τις δυσκολίες των μετακινήσεων, οι τρεις τους συνέχισαν να προβάρουν και στα μέσα του '95 κάνουν μια επεισοδιακή εμφάνιση στο "Μονοπώλιο" στο Σουφλί. Ηχογράφησαν νέα κομμάτια τα οποία έδωσαν στη "Lazy Dog" για κυκλοφορία νέου δίσκου αλλά οι "ειδήμονες" της εταιρείας τα απέρριψαν και η συνεργασία τους σταμάτησε. Ακολούθησαν δύο συναυλίες, μία στο "Virus" στο Βίντσι της Φλωρεντίας τον Απρίλιο του '95 και μία στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αλεξανδρουπόλης, μαζί με άλλα τοπικά σχήματα, στις 29 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου. Τον Ιανουάριο του '96 είχαν τελειώσει τις ηχογραφήσεις, στο "Riff Studio" στη Θεσσαλονίκη, ενός ακόμα demo με καινούργια τραγούδια. 'Ενα από αυτά, το "To The Bone", μπαίνει στη συλλογή "The Thing From Another World Vol.3-Like A Big Suckin' Drain!" του φάνζιν "The Thing". Το Μάρτιο εμφανίστηκαν στο φεστιβάλ "Βαλκάνια 'Ονειρα" στην Κομοτηνή μαζί με τους "Terror Ex Crew" και τους Σέρβους "Boye", τον Απρίλιο στο τριήμερο "Rock Festival Ξάνθης" στο "Del Monto" μαζί με τους "Σαμποτάζ" και "'Αγγελο Μουρβάτη". Το τελευταίο τους live εκείνης της περιόδου έγινε το Σεπτέμβριο, στη "Villa Bistonon" στην Αλεξανδρούπολη, μαζί με τους "Εν Βρασμώ Ψυχής". Στα μέσα του '96, κάποια προβλήματα επέφεραν το πάγωμα της μπάντας.
Το γκρούπ επαναδραστηριοποιείται το '03 και οι Μιχάλης, Κώστας και Λευτέρης ξεκινούν τις πρόβες. Το '06 έκλεισαν κάποια live στην Αγγλία που δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά. Τα επόμενα χρόνια βρίσκουν τον Μιχάλη να γράφει τραγούδια μόνος του, να τα ηχογραφεί σε εξακάναλο με ενσωματωμένα drum machine και να τα παρουσιάζει στη σελίδα τους στο myspace. Το '10 κυκλοφόρησε κάποια από αυτά σε ένα demo cd με τίτλο "Ready For Love". Τον Ιούλιο του '11, θα ξαναβρεθούν οι τρεις τους για να δώσουν ένα τελευταίο live στο "2o Φεστιβάλ Original 21 Βορείου Ελλάδος".
Το '94 ο Λευτέρης επέστρεψε μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και έπαιξε στους "Wipe Out", "The Answer?" και "Trap Happiness". Ο Κώστας έπαιξε στους "The Answer?", "Wipe Out", "Try @ngle", "Trap Happiness" και "Φιγκεράν". Ο Νίκος 'Βάχρας' έμεινε στη συμπρωτεύουσα, συνέχισε στους "Λώλαμα" όπου έπαιζε παράλληλα και αργότερα πήγε στους "Redtape". Ο Μιχάλης έπαιξε για λίγο στους "Λώλαμα" το '95, αντικαθιστώντας το Νίκο λόγω στρατού, αλλά και για ένα διάστημα μπάσο στους "Γκουλάγκ" το '96, αντικαθιστώντας τον επίσης στρατευμένο μπασίστα τους. Ο Μίχάλης Κουσίδης, γεννημένος τον Ιούλιο του '69, έφυγε από τη ζωή στις 21 Δεκεμβρίου του '12.

ΜΙΧΑΛΗΣ [ΦΩΝΗ/ΚΙΘΑΡΑ] ΚΩΣΤΑΣ [ΜΠΑΣΟ]
ΛΕΥΤΕΡΗΣ [ΤΥΜΠΑΝΑ]


http://www.myspace.com/middlefingers666
lfrescos@hotmail.com
Χ

1.REHEARSAL [1993 - DEMO TAPE] φωτο1
2.MIDDLE FINGERS [1994 - EP] φωτο2
3.MIDDLE FINGERS [1996 - DEMO TAPE] φωτο3
4.READY FOR LOVE [2010 - DEMO CD] φωτο4

1.GREEK PUNKS NOT DEAD II [... - TAPE] φωτο5
2.THE THING FROM ANOTHER WORLD VOL.3-LIKE A BIG SUCKIN' DRAIN! [1999 - CD] φωτο6


 

ΤΡΙΑΝΤΑΜΙΑ [28] + [3]

 

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ > MIDDLE FINGERS